Broodmes Herder snijdt altijd beter

Je hebt zojuist bij de warme bakker om de hoek een heerlijk vers gebakken vloerbrood gekocht. Thuis leg je het alvast op de snijplank in de keuken zodat het nog warme brood wat kan afkoelen. Het huis ruikt al snel naar de zalige lucht van het vers gebakken brood. Een poosje later haal je het oude broodmes erbij.  Zo, eens eventjes een paar mooie plakken afsnijden en dan lekker beleggen. Niets is lekkerder dan vers brood toch? Maar dan…

Brood snijden met hindernissen

Wat een gehannes als het broodmes de korst van het brood niet aan kan en de luchtige binnenkant vernield. Een sneue snee geplet brood is wat op het bord ligt. Je kan wel huilen en de bakker heeft nog zo’n wel zo’n mooi brood gebakken. De buurvrouw die binnenloopt om even te buurten herkent het meteen van het gemartel met stokbrood snijden op de camping. Wat jammer van het mooie brood en beslist niet nodig! Tja, je had al eerder een beter broodmes moeten kopen.

grand moulin

Herder broodmes extra hoge kartels

Bij Robert Herder weten ze hoe je goed mes moet maken. Daar kennen ze als geen ander het vak. Een goed snijdend broodmes maken is een ambacht. De vakmensen van Herder geven veel aandacht en zorg aan al hun messen die nog met de hand worden vervaardigd. Het broodmes vereist speciale aandacht en zorg vanwege de speciaal hoog opgeslepen kartels. Industrieel geslepen broodmessen komen niet in de buurt van de kwaliteit van een Herder broodmes. De prachtige Grand Moulin (foto boven) is het beste broodmes ter wereld.

Bij het maken van een Herder broodmes is het slijpen van het lemmet een taak voor de vakman. Het geheim van de smid zit hem in de scherpe en hoge kartels die ervoor zorgen dat het Herder broodmes makkelijk door het brood gaat. De vakmensen slijpen daarom de extra hoge kartels nog geduldig met de hand. Dat is echt ambachtswerk dat bij Robert Herder in ere wordt gehouden. De Solinger slijptechnieken waar ze wereldberoemd om zijn worden al meer dan een eeuw toegepast.

Brood snijden zonder enige moeite

Voortaan geen vernield brood meer, geen druk zetten tijdens het snijden. Het mes doet het werk en zorgt voor mooie gelijkmatige plakken brood. Of je nu een oerbrood, een stokbrood, baguette, panini of ciabata voor je hebt liggen. Het Herder broodmes weet er wel raad mee.

Robert Herder broodmes

Herder broodmes met beukenhouten heft

Het Herder broodmes met ergonomisch beukenhouten heft en RVS lemmet kan alle soorten brood aan.

De basis is het houten heft gemaakt van duurzaam gestoomd beukenhout. Het lemmet is daar degelijk aan vastgeklonken met aluminium klinken. Met de hoog opgeslepen kartels kan dit prachtige Herder broodmes doen waar het voor vervaardigd is. Brood snijden als geen enkel ander broodmes.

tafelmesbeukenhoutrobertherder2

Herder tafelmes

Om brood te smeren en te snijden aan tafel is er het handige tafelmes. Dit mes snijdt ook prima harde broodjes.

Mooi gesneden brood op tafel met een Herder broodmes. Een feest voor al je tafelgasten!

 

Herder broodmes Grand Moulin

Herder broodmes beukenhouten heft

Herder tafelmes beukenhouten heft