Dunschiller kopen? Kies kwaliteit.

Als je van koken houdt dan weet je dat een goede dunschiller onmisbaar is. De dunschiller behoort tot de basisuitrusting van iedere keuken. Voor het snel en mooi dun schillen van fruit en groenten zoals winterwortels, aardappels of asperges kun je niet zonder.

Een dunschiller kopen voor jaren plezier

Een dunschiller kopen is op zichzelf niet moeilijk. Kiezen uit de overvloed van allerlei fancy en trendy uitvoeringen soms wel, zeker als je geen ervaring hebt. Misschien ben jij ook al eens teleurgesteld door matige of slechte dunschillers. Weg ermee en een nieuwe kopen is wat de meeste mensen dan doen.

Robert Herdermessen helpt je met eerlijk advies en uitstekende dunschillers die doen waarvoor ze zijn gemaakt.

Momenteel is het weer aspergetijd. De echte liefhebber kan weer genieten van dit witte goud. Je boft als je in een regio woont waar ze worden geteeld. Vers van het land zijn asperges het allerlekkerst.

Zena Rex® dunschiller

Een erg belangrijke stap in de bereiding van asperges is het schillen. Met een goede kwaliteit dunschiller is dat een fluitje van een cent.

Een dunschiller kopen doe je bij Robert Herdermessen, wij hebben de twee top-dunschillers op voorraad: 

De Zena Rex® dunschiller is een alom bekende klassieker die heel goed zijn werk doet en uitstekend in de hand ligt.

Zena-Rexdunschiller originele foto

Zena-Rex dunschiller

Zijn op het oog eenvoudige ontwerp en de hoge kwaliteit van de materialen maakt het tot een dunschiller van grote klasse. Het handvat is volledig vervaardigd uit één stuk aluminium. Het gehard en geblauwd stalen blad en de aardappel-ogen-verwijderaar op de zijkant maken hem geknipt voor zijn werk. Wil je een dunschiller kopen dan is dit dus een heel goede keuze.

Molen® dunschiller van Herder

Molen dunschiller

Molen dunschiller Robert Herder

 

Herder maakt al vele decennia de Molen® dunschiller . Ook als je geen ervaring hebt met schillen een perfecte dunschiller van deze ambachtelijke messenmaker. Deze originele Herder dunschiller levert steevast een mooi schilresultaat. De punt snijdt aardappelogen perfect uit. Handig bij grotere stukken groente zoals asperges maar ook heel geschikt voor fruit.

Wil je een dunschiller kopen die net als een mesje in je hand ligt dan is dit een uitstekende keuze. Door de hoge scherpte en de vorm  kan er heel dun mee geschild worden.  Hierdoor blijven de waardevolle en belangrijkste vitamines behouden.

Asperges schillen en koken

Was de asperges als dat nog niet gedaan is bij je leverancier. Snijd daarna het harde stukje, ca. 2 cm, van de onderkant eraf. Leg de asperge op een snijplank. Zet dan de dunschiller net onder de kop van de asperge, deze moet je niet schillen. Ga zo langs de zijde van de asperge omlaag en herhaal dat tot de hele asperge is geschild. Controleer of je alles geschild hebt zodat je straks niet alsnog vezels in je mond krijgt.

De schillen als basis voor saus of soep

zena rex dunschiller met asperges (1)

Gooi de schillen en onderstukjes niet weg. Je kunt ze heel goed gebruiken als basis voor heerlijke aspergesoep of als basis voor de saus.

Je kunt de schillen ook vooraf 10 min. koken, uit de pan halen met een schuimspaan en het  kookwater gebruiken om de asperges in te koken. Dat is echt lekker! Voeg desgewenst wat zout,  een theelepel suiker en een stukje foelie toe en kook ze op rustig vuur 6 tot 8 minuten.

Nagaren

Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog zeker 10 min.  garen in het warme kookwater met het deksel op de pan.

Als je een asperge midden op een vork legt moeten ze ietsje doorbuigen, hangen ze er slap overheen, dan zijn ze te gaar. Tijdens het garen kun je dit al proberen. Hou je van beetgaar of wil je ze wat zachter, je bepaalt het natuurlijk zelf.

Haal de asperges met een schuimspaan uit het kookwater en laat ze even uitlekken op een schone doek. Leg ze op een verwarmde schaal, eventueel met een witte theedoek en vouw deze dicht. Serveer ze zo vlug mogelijk met gesmolten roomboter of hollandaisesaus. Een snufje nootmuskaat is ook heerlijk.

Traditioneel serveer je asperges met ham en ei, een varkenshaasje, – oester, of ander mooi stukje vlees en kleine gekookte aardappels. Ook zalm smaakt trouwens voortreffelijk bij asperges als je eens wat anders wilt.  Ook in salades of hartige taart is het een heerlijke groente. Eet smakelijk!

Een goede dunschiller kopen doe je bij Robert Herdermessen:

Zena Rex® dunschiller

Zena Rex® dunschiller aanbieding

Molen® dunschiller