Kip in pancetta met wintergroenten

Op deze blogpagina lees je alles over de prachtige ambachtelijke messen van Robert Herder. Messen die zo goed snijden dat het snijwerk in de keuken geen enkel probleem meer voor je is. Ook helpen we je aan leuke recepten. Wij van Robert Herdermessen zijn gek op lekker koken en gezellig tafelen.

lignumdetail

Herder koksmes Lignum 3

 

Samen eten, het moment van de dag

Met veel plezier in je keuken bezig zijn met het bereiden van lekker eten is een fijn moment van de dag. Daarom zoeken we voor jou ook naar lekkere en niet te moeilijke recepten die samen met je scherpe Herder messen te bereiden zijn.

Een gezonde en smakelijke maaltijd maken om samen van te genieten aan tafel is belangrijk. Een moment van rust en aandacht voor elkaar in de drukte van alledag.

cook-food-kitchen-eat-54455

Kip in pancetta en geroosterde wintergroenten

Vandaag gaan we wintergroenten roosteren om te gaan serveren samen met heerlijke kip in pancetta. Pancetta is Italiaans spek van de varkensbuik. Het spek gaat de kip heel erg lekker maken!

wat hebben we nodig voor 4 personen:

– 4 kippendijen
– 4 plakken dun gesneden pancetta
– 2 tenen knoflook
– 1 rode ui, in vieren
– 2 gekookte rode bieten, in vieren gesneden
– een halve flespompoen, in plakken gesneden
– 1 pastinaak, geschild en in grove stukken gesneden
– 2 rosevalaardappelen, in vieren gesneden
– 2 schorseneren, schoongemaakt en in grove stukken gesneden
– 2 takjes rozemarijn
– 4 takjes tijm
– 3 el olijfolie
– 2 el balsamicoazijn
– peper en zout

Oven voorverwarmen op 200 graden.

pexels-photo-144432

spek houdt kip sappig en geeft extra smaak.

Kip met pancetta een ideale combinatie

De kippendijen wrijf je in met zout en peper. Daarna rol je ze in de pancetta. Wikkel deze er glad omheen, het plak vanzelf vast. Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.

Plet de knoflook, niet klein snijden, en leg deze met de gesneden groenten en kruiden bij de kip op de bakplaat. Bestrooi het geheel met zout en peper en dan besprenkel je het met wat olie en azijn.

De bakplaat kan de warme oven in op 200 graden. In ongeveer 20 minuten is de kip gaar en zijn de groenten mooi geroosterd. De tijd is afhankelijk van het type oven dus check even of de kippendijen gaar genoeg zijn en de groenten mooi gekleurd.

Serveer deze overheerlijke kip en groenten en geniet er samen van.

Herder koksmes Lignum 3

Herder groentenmes  kersenhout